منتديات النور
انت غير مسجل لدينا يرجى التسجيل لتكون واحد منا
منتديات النور
انت غير مسجل لدينا يرجى التسجيل لتكون واحد منا
منتديات النور
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات النور

منتديـــــــات النـــــــور
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
DIV align=center> لوحة شرف المنتدى لهذا الشهر

http://alngm.bbfr.net/"> src="http://alngm.bbfr.net/"> src="» Sonic Heroes Pc-Game | 230 MB
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالأحد يوليو 24, 2011 3:25 am من طرف زائر

» مقولات حزينة
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالأحد يوليو 10, 2011 10:23 am من طرف زائر

» احساس لايمك وصفه( صمت الجروح)
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالخميس أكتوبر 07, 2010 10:21 am من طرف زائر

» قطر الندى
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالسبت يونيو 19, 2010 12:41 am من طرف yoyoo

» أنا و قلمى..........................
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالخميس يونيو 03, 2010 6:47 am من طرف yoyoo

» الحب الحقيقي لا يتغير مع الزمن
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 10:17 am من طرف yoyoo

» سيبقى الحب
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 10:09 am من طرف yoyoo

» حيرت قلبي معاك
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 4:34 am من طرف yoyoo

» الحب الخالد مهماكانت الظروف
اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالخميس مايو 20, 2010 7:04 am من طرف yoyoo

احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 79 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو ماهر فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 641 مساهمة في هذا المنتدى في 531 موضوع
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم

 

 اكلات جااااااااااااااااامده

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
nsns2010
عضو نشيط
عضو نشيط



عدد المساهمات : 156
تاريخ التسجيل : 01/09/2009
العمر : 30
الموقع : zamly2007@yahoo.com

اكلات جااااااااااااااااامده Empty
مُساهمةموضوع: اكلات جااااااااااااااااامده   اكلات جااااااااااااااااامده I_icon_minitimeالأحد سبتمبر 27, 2009 1:48 pm

[font:0bb2=Courier New][size=21]هنبدأ بـ [color:0bb2=magenta][u]الفته بالخل و الثوم[/u][/color]

[/size][/font][color:0bb2=#2e8b57][size=16][color:0bb2=seagreen][b][size=21]المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)[/b][/size][/color]

[u]صلصه طماطم[/u] [/size][/color]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]1 حبه طماطم[/u] [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]2فص ثوم مدقوق ناعم[/u] [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]1 ملعقه خل 2[/u][/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]بصل[/u] [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]2ملعقه سمنه[/u][/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u][b]الطريقه[/b][/u] نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها [/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره [/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل [/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57][b]عليها حسب الرغبه[/b][/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم [/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( [b]تحمير[/b] [b]خفيف[/b] ممكن في نفس [/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم [/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما [/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]توكل ساخن[/u][/color][/size]
[u][size=21][color:0bb2=darkslategray]_______________________________[/color][/size][/u]
[u][size=21][color:0bb2=red]م[/color][/size][/u][u][size=21][color:0bb2=red]حشي البطاطس باللحمه الفرومه[/color][/size][/u]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][b]([color:0bb2=red]المقادير[/color])[/b][/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57][size=16]كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى[/size][/color]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]نصف كيلو لحم مفروم[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]2 بصله مفرومه[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]2 فص ثوم[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]2 ملعقه صلصه طماطم[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره[/color][/size]

[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ملح فلفل اسود بهارات شطه[/color][/size]

[color:0bb2=#2e8b57][size=21][color:0bb2=red](الطريقه)[/color][/size]

[size=16]نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح [/size]

[size=16]يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ[/size]

[size=16]فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل [/size]

[size=16]الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون[/size]

[size=16]ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح[/size]

[size=16]نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم[/size]

[size=16]ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه[/size]


[size=16]بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم[/size]

[size=16]ونتركها جانبا[/size]
[size=16]فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح [/size]

[size=16]ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض[/size]
[size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ[/size]
[u][size=21][color:0bb2=#ff0000][color:0bb2=darkorange]المكرونه بالبشاميل[/color][/color][/size][/u]
[size=21][color:0bb2=seagreen][b]([/b][color:0bb2=darkorange]المقادير[/color][b])[/b][/color][/size][color:0bb2=seagreen]
[size=21][size=16]-كيس مكرونه اقلام [/size][/size][/color]
[size=16][color:0bb2=seagreen]- نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=seagreen][size=16]- كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق[/size][/color]

[size=21][color:0bb2=seagreen]-3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار[/color][/size][/size][/color][/size][size=21][color:0bb2=#2e8b57]

[size=21][color:0bb2=seagreen][u][color:0bb2=darkorange]الطريقه[/color][/u][/color][/size][color:0bb2=seagreen]
[size=21][size=16]تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش[/size]

[size=21]بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد[/size]
[size=21]نعمل البشاميل[/size]
[size=21]نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان [/size]

[size=21]تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب[/size]

[size=21]ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل[/size]

[size=21]نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج[/size]

[size=21]وتقدم ساخنة.........[/size][/size][/color][color:0bb2=seagreen][size=21]

[size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ[/size]

[u][size=21][color:0bb2=gray][b]طاجن البامية باالحم الضانى[/b][/color][/size][/u]
[u][size=21][color:0bb2=gray][b][color:0bb2=seagreen]([/color][/b]الطريقه[b][color:0bb2=seagreen])[/color][/b][/color][/size][/u]
[color:0bb2=seagreen][size=16]-[b]2 كـ[/b] بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة[/size][/color]
[size=16][color:0bb2=seagreen]4 حبات طماطم فى الخلاط[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]3 ملاعق صغيرة ملح[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]فلفل اسود[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]ثوم[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]بصلة مفرومة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]زبدة 3ملعقة كبيرة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]لحم ضانى او كندوز[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]الطريقة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية[/color][/size]

[color:0bb2=seagreen][size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــ[/size][/color]

[color:0bb2=seagreen][u][size=21][color:0bb2=#ff0000][color:0bb2=indigo]قـــالب المعكـــــــــرونة بالجــــــلاش[/color][/color][/size][/u]

[size=21][color:0bb2=seagreen][b]([/b][color:0bb2=indigo]المقادير[/color][b])[/b][/color][/size][color:0bb2=seagreen]
[size=21]-[size=16]مقدار من المعكرونة على الطريقة الفرنسية / أو أى نوع معكرونة متبقى عندك /[/size]
[size=21]3 ملاعق سمن [/size][/size][/color][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=21][color:0bb2=seagreen][size=16]- ¼ ك جلاش[/size][/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=21]
[color:0bb2=seagreen][size=21][b]([/b][u][color:0bb2=indigo]الطريقة[/color][/u][b])[/b][/size][/color][/size][/color][/size][/color][/color][/size][size=21][color:0bb2=#2e8b57][color:0bb2=seagreen][size=21]



[center][color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]·يسيح السمن .[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·يدهن قالب كيك مستطيل ( سادة ) أو صينية مستديرة بملعقة سمن تقريبا .[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]·تفرد ورقات الجلاش فى القالب بحيث تغطى القاع و الجوانب و يترك جزء منها لتغطية السطح .[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]·تدهن ورق الجلاش يقليل من السمن .[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·توضع المعكرونة فوق الجلاش ثم يطوى باقى الجلاش و يغطى السطح جيدا و يصب باقى السمن على السطح و يدهن [/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]جيدا[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·يدخل القالب فى فرن حار حتى يحمر الجلاش , يخرج من الفرن و يترك حتى تهدأ الحرارة و يقلب على طبق التقديم و [/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]يجمل بشرائح الخيار و الجزرالمبشور و يقدم ...[/color][/size][/color]

[color:0bb2=seagreen][size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ[/size][/color]

[color:0bb2=seagreen][img]http://hanid8.malware-site.www/4space/other/1%20%2814%29.gif[/img][/color]

[color:0bb2=seagreen][u][color:0bb2=#ff0000][b][size=21][color:0bb2=blue][color:0bb2=teal]([/color][/color][color:0bb2=sienna]الكشري المصري[/color][/size][size=21][color:0bb2=teal])[/color][/size][/b][/color][/u]

[color:0bb2=seagreen][size=21][b]([/b][color:0bb2=sienna][u]المقادير[/u][/color][b])[/b][/size][/color][/color]
[color:0bb2=seagreen][color:0bb2=seagreen][size=16]-كوب عدس اسمر[/size][/color][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]- 1كوب أرز مصرى[/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]- 4بصلات مقطعة حلقات[/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]-3حبات طماطم[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]الطريقة:[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]طريقة الكشرى :[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]يسلق العدس نصف سليق[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]طريقة الصلصة:[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك[/color][/size]


[size=16][color:0bb2=seagreen]طريقة الدقة:[/color][/size]

[size=16][color:0bb2=seagreen]1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]2-عصير ليمونتين[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب[/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ[/size][/color]
[/center]
[/size][/color][/color][/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات جااااااااااااااااامده
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اكلات جااااااااااااااامده
» اكلات رمضانيه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات النور :: المنتدى العام والمسابقات :: مطبخ منتدى النور-
انتقل الى: