[font:0bb2=Courier New][size=21]هنبدأ بـ [color:0bb2=magenta][u]الفته بالخل و الثوم[/u][/color]
[/size][/font][color:0bb2=#2e8b57][size=16][color:0bb2=seagreen][b][size=21]المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)[/b][/size][/color]
[u]صلصه طماطم[/u] [/size][/color]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]1 حبه طماطم[/u] [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]2فص ثوم مدقوق ناعم[/u] [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]1 ملعقه خل 2[/u][/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]بصل[/u] [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]2ملعقه سمنه[/u][/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u][b]الطريقه[/b][/u] نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][b]عليها حسب الرغبه[/b][/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( [b]تحمير[/b] [b]خفيف[/b] ممكن في نفس [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما [/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][u]توكل ساخن[/u][/color][/size]
[u][size=21][color:0bb2=darkslategray]_______________________________[/color][/size][/u]
[u][size=21][color:0bb2=red]م[/color][/size][/u][u][size=21][color:0bb2=red]حشي البطاطس باللحمه الفرومه[/color][/size][/u]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][b]([color:0bb2=red]المقادير[/color])[/b][/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57][size=16]كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى[/size][/color]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]نصف كيلو لحم مفروم[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]2 بصله مفرومه[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]2 فص ثوم[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]2 ملعقه صلصه طماطم[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=#2e8b57]ملح فلفل اسود بهارات شطه[/color][/size]
[color:0bb2=#2e8b57][size=21][color:0bb2=red](الطريقه)[/color][/size]
[size=16]نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح [/size]
[size=16]يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ[/size]
[size=16]فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل [/size]
[size=16]الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون[/size]
[size=16]ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح[/size]
[size=16]نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم[/size]
[size=16]ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه[/size]
[size=16]بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم[/size]
[size=16]ونتركها جانبا[/size]
[size=16]فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح [/size]
[size=16]ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض[/size]
[size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ[/size]
[u][size=21][color:0bb2=#ff0000][color:0bb2=darkorange]المكرونه بالبشاميل[/color][/color][/size][/u]
[size=21][color:0bb2=seagreen][b]([/b][color:0bb2=darkorange]المقادير[/color][b])[/b][/color][/size][color:0bb2=seagreen]
[size=21][size=16]-كيس مكرونه اقلام [/size][/size][/color]
[size=16][color:0bb2=seagreen]- نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه[/color][/size]
[size=21][color:0bb2=seagreen][size=16]- كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق[/size][/color]
[size=21][color:0bb2=seagreen]-3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار[/color][/size][/size][/color][/size][size=21][color:0bb2=#2e8b57]
[size=21][color:0bb2=seagreen][u][color:0bb2=darkorange]الطريقه[/color][/u][/color][/size][color:0bb2=seagreen]
[size=21][size=16]تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش[/size]
[size=21]بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد[/size]
[size=21]نعمل البشاميل[/size]
[size=21]نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان [/size]
[size=21]تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب[/size]
[size=21]ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل[/size]
[size=21]نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج[/size]
[size=21]وتقدم ساخنة.........[/size][/size][/color][color:0bb2=seagreen][size=21]
[size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ[/size]
[u][size=21][color:0bb2=gray][b]طاجن البامية باالحم الضانى[/b][/color][/size][/u]
[u][size=21][color:0bb2=gray][b][color:0bb2=seagreen]([/color][/b]الطريقه[b][color:0bb2=seagreen])[/color][/b][/color][/size][/u]
[color:0bb2=seagreen][size=16]-[b]2 كـ[/b] بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة[/size][/color]
[size=16][color:0bb2=seagreen]4 حبات طماطم فى الخلاط[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]3 ملاعق صغيرة ملح[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]فلفل اسود[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]ثوم[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]بصلة مفرومة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]زبدة 3ملعقة كبيرة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]لحم ضانى او كندوز[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]الطريقة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية[/color][/size]
[color:0bb2=seagreen][size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــ[/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][u][size=21][color:0bb2=#ff0000][color:0bb2=indigo]قـــالب المعكـــــــــرونة بالجــــــلاش[/color][/color][/size][/u]
[size=21][color:0bb2=seagreen][b]([/b][color:0bb2=indigo]المقادير[/color][b])[/b][/color][/size][color:0bb2=seagreen]
[size=21]-[size=16]مقدار من المعكرونة على الطريقة الفرنسية / أو أى نوع معكرونة متبقى عندك /[/size]
[size=21]3 ملاعق سمن [/size][/size][/color][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=21][color:0bb2=seagreen][size=16]- ¼ ك جلاش[/size][/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=21]
[color:0bb2=seagreen][size=21][b]([/b][u][color:0bb2=indigo]الطريقة[/color][/u][b])[/b][/size][/color][/size][/color][/size][/color][/color][/size][size=21][color:0bb2=#2e8b57][color:0bb2=seagreen][size=21]
[center][color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]·يسيح السمن .[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·يدهن قالب كيك مستطيل ( سادة ) أو صينية مستديرة بملعقة سمن تقريبا .[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·تفرد ورقات الجلاش فى القالب بحيث تغطى القاع و الجوانب و يترك جزء منها لتغطية السطح .[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·تدهن ورق الجلاش يقليل من السمن .[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·توضع المعكرونة فوق الجلاش ثم يطوى باقى الجلاش و يغطى السطح جيدا و يصب باقى السمن على السطح و يدهن [/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]جيدا[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]·يدخل القالب فى فرن حار حتى يحمر الجلاش , يخرج من الفرن و يترك حتى تهدأ الحرارة و يقلب على طبق التقديم و [/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]يجمل بشرائح الخيار و الجزرالمبشور و يقدم ...[/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ[/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][img]
http://hanid8.malware-site.www/4space/other/1%20%2814%29.gif[/img][/color][color:0bb2=seagreen][u][color:0bb2=#ff0000][b][size=21][color:0bb2=blue][color:0bb2=teal]([/color][/color][color:0bb2=sienna]الكشري المصري[/color][/size][size=21][color:0bb2=teal])[/color][/size][/b][/color][/u]
[color:0bb2=seagreen][size=21][b]([/b][color:0bb2=sienna][u]المقادير[/u][/color][b])[/b][/size][/color][/color]
[color:0bb2=seagreen][color:0bb2=seagreen][size=16]-كوب عدس اسمر[/size][/color][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]- 1كوب أرز مصرى[/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]- 4بصلات مقطعة حلقات[/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16][color:0bb2=seagreen]-3حبات طماطم[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]الطريقة:[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]طريقة الكشرى :[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]يسلق العدس نصف سليق[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]طريقة الصلصة:[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]طريقة الدقة:[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]2-عصير ليمونتين[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا[/color][/size]
[size=16][color:0bb2=seagreen]عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب[/color][/size][/color]
[color:0bb2=seagreen][size=16]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ[/size][/color]
[/center]
[/size][/color][/color][/size]